Profil Gunvor Bjerre

JOURNALISTIK

Erfaring er et nøgleord, når jeg skal præsentere mig selv.

I 2002 sagde jeg mit faste job i Danmarks Radio op og besluttede at arbejde som freelancejournalist. Det har givet mig mulighed for at kunne stikke næsen ned i nye miljøer og dyrke andre sider af min kunnen

I dag arbejder jeg som skrivende journalist, som filminstruktør, leverer speak til film og reklamer og arbejder som forfatter til artikler, sangtekster og bøger.

Jeg har arbejdet i Danmarks Radios børne- og ungdomsafdeling i en menneskealder. Der var højt til loftet, og jeg fik mulighed for at prøve kræfter med de fleste genrer inden for journalistikken, både i radio og TV. Et mangfoldigt arbejdsmiljø, der gjorde, at man hele tiden kunne forny sig og aldrig følte, at man groede fast i rutiner – og samtidig et miljø, hvor der blev stillet høje krav til både kreativitet og kvalitet.

Mit speciale har været børn og unge fra helt små til 20-årsalderen, men der var også plads til at lave programmer for voksne.

Jeg har produceret radioprogrammer som f.eks. P4 i P1, Tværs (sammen med Tine Bryld) og Børneradio.

På TV har jeg været vært og præsenteret programmer som Mellem Himmel og jord, Ungdomsredaktionen og mange mange flere.

I en årrække rejste jeg verden rundt og indkøbte programmer til B&U-afdelingen, hvilket har givet mig et indgående kendskab til mekanismerne i det internationale TV-marked .

Desuden har jeg organiseret filmfestivaler: Den pan-afrikanske festival FESPACO i Burkina Faso, SALAAM FILM OG DIALOG samt BUSTER i Danmark.

SPEAK

Speak er én af de kompetencer, jeg anvender meget - både som oplæser og til indtaling af film/reklamefilm.

Under "Ydelser" i menuen, kan man høre 4 lydfiler med stemme-eksempler.

I min tid i Danmarks Radio har jeg indtalt en lang række film, både dokumentar og fiktion, f.eks. har jeg lagt stemme til den danske version af Pippi Langstrømpe-serien.

Derudover indtaler jeg reklamefilm. Jeg har lagt stemme til så forskellige reklamer som børnetandpasta og Storebæltsbroen.

En række firmaer har brugt min stemme til deres intranet, f.ex. Dong Energy, 3F m.fl.

Jeg tager også rundt og læser op, f.eks. som frivillig i projektet: Kunstnere i Hospice. Her har jeg besøgt hospicer fra Hvide Sande til Lolland og forhåbentlig kunnet give patienterne lidt underholdning og adspredelse i den livssituation, de befinder sig i.

Endelig har jeg lagt fortællerstemme til en række CD’er med børnesange, som jeg har skrevet teksten til, og hvor musikeren og musikpædagogen Tine Mynster har gjort musikken.

 

REJSER

Jeg har en bog, der hedder: A 1000 Places to See Before You Die.

Jeg har ikke nået dem alle, men jeg har rejst verden tynd på alle kontinenter (undtagen antarktis), både i embeds medfør,  men også som privatperson.

Det har givet inspiration til en række rejseartikler fra Grønland til Sydafrika, fra Bhutan til Guatemala. Jeg har rejst på luksusklasse og som backpacker, for det meste på selvarrangerede ture med lokal transport, hvor man kommer helt tæt på folk. Ikke mindst en jordomrejse i 2011 gav mig stof til mange beretninger fra den store verden.

Desuden har jeg boet og arbejdet i længere perioder f.eks. i Ægypten, Burkina Faso og Frankrig.

Jeg taler og skriver fransk, engelsk, svensk og tysk flydende, spansk til husbehov.

Verdens mangfoldighed er noget af det, der gør mig mest glad….og jeg elsker at skrive om den.